ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ –ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

 

Η σχολή χορού Αλεξοπούλου είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Νομαρχία Αττικής .

 

Οι καθηγητές που διδάσκουν στην σχολή μας ,είναι διπλωματούχοι απόφοιτοι Ανώτερων επαγγελματικών σχολών χορού με προϋπηρεσία πολλών χρόνων διδασκαλίας της τέχνης του χορού .

 

Το Σχολικό Έτος αρχίζει την 15 Σεπτεμβρίου  και λήγει στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους.

 

Οι Εγγραφές αρχίζουν την 1η Σεπτεμβρίου και τηρείται απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

 

Το Τέλος Εγγραφής ανανεώνεται κάθε χρόνο για όλους τους Σπουδαστές της Σχολής μας.

 

Σε περίπτωση διακοπής φοίτησης, το Τέλος Εγγραφής δεν επιστρέφεται.

 

Τα τμήματα καθορίζονται ανάλογα 1) το επίπεδο των μαθητών , 2) την ηλικία των μαθητών , 3) τα χρόνια εκπαίδευσης των μαθητών.

 

Το κάθε τμήμα της Σχολής μπορεί να απαρτίζεται από 10 έως 15 μαθητές .

 

 Οι σπουδαστές με γνώσεις χορού , που προέρχονται από άλλες Σχολές χορού, κατατάσσονται ανάλογα με την κρίση του καθηγητή της σχολής , σε τμήμα του επιπέδου τους .

 

 Ο καθηγητής της σχολής έχει το δικαίωμα , να εντάξει  σε τμήμα που εκείνος θεωρεί κατάλληλο , έναν μαθητή που μπορεί να μην είναι του ίδιου επιπέδου με τα υπόλοιπα παιδιά αλλά μπορεί να το παρακολουθήσει λόγω ηλικίας, αντίληψης, επιμέλειας, προόδου  ¨η  σωματικών γνωρισμάτων.

 

Τα Δίδακτρα είναι ενιαίο ετήσιο ποσό το οποίο καταβάλλεται είτε ολόκληρο,στην αρχή της σχολικής χρονιάς,είτε σε τρείς δόσεις ,είτε σε μηνιαίες δόσεις η δε πλήρης εξόφληση του πρέπει να γίνεται το αργότερο μέχρι 10 ιουνίου.

Αν ο σπουδαστής θελήσει να διακόψει τη φοίτηση του, οι γονείς οφείλουν από τον προηγούμενο μήνα, να ενημερώσουν την Διεύθυνση της Σχολής χορού , διαφορετικά θεωρείται ότι η φοίτηση συνεχίζεται και τα δίδακτρα είναι απαιτητά.

 

Διακοπή φοίτησης, από 1ης Μαΐου μέχρι τέλους του σχολικού έτους,  απαγορεύεται.

 

Τακτικός σπουδαστής είναι εκείνος που παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματά του, συμμετέχει στις χορευτικές εκδηλώσεις, στις μαθητικές παραστάσεις και στις εξετάσεις, που διεξάγονται στο τέλος του σχολικού έτους.

 

Οι σπουδαστές εφοδιάζονται  με την απαραίτητη ένδυση για τα μαθήματα του μπαλέτου ( κορμάκι φούστα μπαλέτου, κολάν μπαλέτου, παπούτσια μαλακά ,πουέντ, παπούτσια κάρακτερ, φούστα κάρακτερ ) σύγχρονου χορού (κορμάκι, κολάν αδιαφανές χωρίς πέλματα, κάλτσες) , τζάζ (κορμάκι, κολάν αδιαφανές χωρίς πέλματα, κάλτσες η παπούτσια της τζαζ)  και χίπ χόπ ( οπωσδήποτε παπούτσια αθλητικά μαλακά που δεν τα χρησιμοποιεί εκτός της Σχολής ) . Η εμφάνιση κάθε σπουδαστή πρέπει να είναι ευπρεπής , τα μαλλιά χτενισμένα με κότσο και να έχει μαζί του μια πετσέτα και μπουκαλάκι νερό.

 

Τα μαθήματα που χάνονται τις εργάσιμες μέρες, με υπαιτιότητα του σπουδαστή, δεν αναπληρώνονται. Αν χαθούν για λόγους κωλύματος του καθηγητή, αναπληρώνονται  μέσα σε 15 ημέρες.

 

Τα μαθήματα που συμπίπτουν με τις καθιερωμένες από το ΥΠΠΟ και την Σχολή χορού, αργίες, δεν αναπληρώνονται.

 

Οι ημέρες αργίας είναι: η 28η Οκτωβρίου, η 17η Νοεμβρίου,

των Χριστουγέννων (από 23/12 μέχρι και 7/1 ), των Τριών Ιεραρχών,

το Σάββατο της Αποκριάς και η Καθαρή Δευτέρα, η 25η Μαρτίου,

το Πάσχα (από τη Μ. Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή του Θωμά),

η 1η Μαΐου και η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.

 

Οι γονείς οφείλουν να συνεργάζονται με το διδακτικό προσωπικό και με τη Δ/νση της Σχολής , πράγμα που είναι απαραίτητο για τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

 

Το διδακτικό προσωπικό είναι υποχρεωμένο να ενημερώνει τη Διεύθυνση της Σχολής , κάθε μήνα για τυχόν απουσίες και για την πρόοδο των σπουδαστών και όταν κρίνεται αναγκαίο, καλούνται οι γονείς για να συζητηθούν-διευθετηθούν τυχόν προβλήματα.

 

Γονείς και σπουδαστές οφείλουν να διαβάζουν τις ανακοινώσεις της Σχολής, στον πίνακα ανακοινώσεων. Οπωσδήποτε κάποιες ανακοινώσεις θα τους αφορούν.

 

Απασχόληση του διδακτικού προσωπικού από γονείς, κατά την ώρα διδασκαλίας, απαγορεύεται.

 

Απαγορεύεται η παραμονή γονέων ή συνοδών στις αίθουσες διδασκαλίας κατά την ώρα του μαθήματος.

 

Τέλος οι σπουδαστές οφείλουν να συμπεριφέρονται ευγενικά στο διδακτικό προσωπικό και στους συμμαθητές τους, να μη θορυβούν στους χώρους της Σχολής γιατί ενοχλούν αυτούς που κάνουν μάθημα και να διατηρούν τους χώρους καθαρούς. Μια τέτοια συμπεριφορά επιβάλλει η παιδεία του χορού και ο πολιτισμός.

 

Η Διεύθυνση της σχολής χορού ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ, σας ευχαριστεί για την κατανόηση και τήρηση του παραπάνω κανονισμού που συμβάλλουν σε πετυχημένες σπουδές χορού.

Η σχολή χορού « Βέρα & Ρεγγίνα Αλεξοπούλου» ιδρυθείσα το 1968 είναι αναγνωρισμένη από το Κράτος και το ΥΠΠΟ, μέλος  του ΣΙΣΧΕ , της Russian Ballet Society και της Association Feldenkrais France, ξεχωρίζει εδώ και χρόνια με την πείρα ,την ευρεία σκέψη της και την άρτια διδασκαλία της , με συνεχή ανανέωση των μεθόδων και των προγραμμάτων σπουδών.
Μέσα απο  μιά διαδρομή πενήντα χρόνων εμπειρίας , δημιουργίας και αγάπης για τον χορό , η Σχολή Αλεξοπούλου συνεχίζει να προσφέρει στους μαθητές της

 

ποιότητα στην εκπαίδευση της τεχνικής του χορού απο επιλεγμένους καθηγητές που ενημερώνονται διαρκώς για τις νέες μορφές διδασκαλίας , σέβονται και αγαπούν τό σημαντικό έργο που καλούνται να ασκήσουν ,

 

φροντίδα για την ψυχική και σωματική υγεία του κάθε παιδιού , εφήβου και ενήλικα που θεωρούνται μοναδικές , ξεχωριστές οντότητες με διαφορετική αντιμετώπιση η καθεμία ,

 

ομαδικότητα που βοηθά και στηρίζει την πρόοδο ολων  των μαθητών  χωρίς συγκρίσεις και ανταγωνισμό και προάγει την συλλογική έκφραση μεσα σε κάθε τάξη,

 

επαγγελματικό προσανατολισμό ανάλογα με την επιθυμία και ικανότητα του κάθε μαθητή που θέλει να συνεχίσει επαγγελματικά την σταδιοδρομία του καλλιτέχνη ,του δασκάλου και του χορογράφου αλλά και μέσα απο ακόμη πολλές πτυχές του χορού που οδηγούν σε νέες ιδέες και σπουδαία επιτεύγματα .

 

ΟΙ ΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ : Οι μαθητές μας έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε διαφορετικά είδη χορού και να ανακαλύψουν εκείνο που τους εκφράζει καλύτερα. Στην σχολή μας διδάσκονται τα εξής μαθήματα: ρυθμική & δημιουργικός χορός, μπαλέτο ,pointes, repertory ,σύγχρονο,  musical jazz, tap dance ,character, acrobatics . Στά μαθήματα της σχολής μας  εφαρμόζονται διάφορα συστήματα  Vaganova , Legat , ISTD    Επίσης οι ενήλικες, παράλληλα με τα μαθήματα χορού - ballet, σύγχρονο, jazz , modern dance - μπορούν να παρακολουθήσουν και  τα εναλλακτικά μαθήματα Barre a terre, Yoga , μεθόδος Feldenkrais (Awareness Through Movement) , progressive ballet .

                    

Ο χορός είναι ανάγκη , έκφραση, δημιουργία .Είναι ο κρίκος που ενώνει το σώμα με την ψυχή και τον νου

.

 

 


Βασικό επίπεδο

μεσαίο επίπεδο

© 2023 by Ballet Academy. Proudly created with Wix.com

προχωρημένο επίπεδο

χορός για αγόρια 

τμήματα ενηλίκων 

Οι ενήλικες προσκαλούνται να δοκιμάσουν τα άλλοτε δυναμικά και άλλοτε χαλαρά , φιλόξενα και φιλικά μαθήματα μας που κατευνάζουν τα άγχη και το στρες της καθημερινότητας και δίνουν την ευκαιρία για κοινωνικοποίηση και την ανακάλυψη νέων  τρόπων έκφρασης κ δημιουργίας .

ΜΠΑΛΕΤΟ

 

ΤΖΑΖ

 

ΜΟΝΤΕΡΝΟ

 

ΣΥΓΧΡΟΝΟ

 

TAP DANCE

 

BARRE A TERRE

 

YOGA

 

PROGRESSIVE BALLET

 

FELDENKRAIS METHOD™