Λιγα λόγια για όλους εμάς

Η  Ρεγγίνα Αλεξοπούλου είναι διπλωματούχος καθηγήτρια κλασσικού και σύγχρονου χορού απόφοιτος της Ανώτερης επαγγελματικής σχολής χορού Δέσποινας Γρηγοριάδου και πρακτικός της μεθόδου Feldenkrais. Την περίοδο 1987 -1989 έκανε μετεκπαίδευση στο Παρίσι στον σύγχρονο χορό, χορογραφία, ιστορικούς αναγεννησιακούς χορούς και κάρακτερ. Όταν επέστρεψε από την Γαλλία άρχισε να εργάζεται σαν καθηγήτρια χορού στην σχολή μπαλέτου της Βέρας Καραγιαννίδου-Αλεξοπούλου και το 1995 έγινε καλλιτεχνική διευθύντρια της σχολής με σκοπό την ανάπτυξη της τέχνης του χορού .
Απο το 1997 που ίδρυσε την ομάδα σύγχρονου χορού ΙΑΣΙΣ μέχρι και  σήμερα ,παρουσιάζει έργα και χορογραφίες της  , σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα και στα  Φεστιβάλ του σωματείου Ελλήνων χορογράφων.

Το 2004 ξεκίνησε την εκπαίδευση της μεθόδου Φέλντεκραις στο ινστιτούτο Accord Mobile στο Παρίσι, όπου και αποφοίτησε το 2008 με το Certificat du praticien de la methode Feldenkrais. 

Συνεχίζει να διδάσκει και να χορογραφεί στην σχολή "Αλεξοπούλου" μπαλέτο, σύγχρονο, αυτοσχεδιασμό, χορούς κάρακτερ και country dance, σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, ρυθμική και δημιουργικό χορό σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και από το 2008, την μέθοδο Φέλντενκραις σε ενήλικες.

Απο το 2010 οργανώνει σεμινάρια με έλληνες και ξένους δασκάλους με θέμα την διδασκαλία των διαφόρων τεχνικών χορού.

TANIA MILTENOVA - STUPEL

Η Τάνια Μιλτένοβα γεννήθηκε στην Βουλγαρία και αποφοίτησε από το Κρατικό Ινστιτούτο Leningrad – Ακαδημία Vaganova, στην Αγία Πετρούπολη και από την Εθνική Μουσική Ακαδημία "Pantcho Vladigerov" στην Σόφια.

 

Έχει διδακτική εμπειρία 30 χρόνων σε τεχνική κλασικού μπαλέτου, τεχνική pointe, variations, pas de deux και χορογραφία.Δουλεύει με προχωρημένους και σπουδαστές προ-επαγγελματικού επιπέδου για την προετοιμασία τους για εξετάσεις. Επίσης, εργάζeται ως «coach» με επαγγελματίες χορευτές και δασκάλους χορού, καθώς και σπουδαστές που συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους σε Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Χορού.

 • Εχει χορογραφήσει την «Coppelia”, Youth Ballet (2019)

 • «Δον Κιχώτης», Σχολή Χορού Καφαντάρη, Θεσσαλλονίκη (2014)

 • και πολλές θεατρικές παραστάσεις σε Αθήνα , Λάρισα, Κρήτη και Κύπρο

 • Χορογράφος σε Κινηματογραφική Παραγωγή:

 •  Ινδιάνοι σε αμερικανική ιστορία (2013) , Σκηνοθεσία Δημήτρης Μελέτης           

 • Συμμετοχή ως «coach» σε διεθνείς διαγωνισμούς χορού με διακρίσεις :

  • Ελλάδα, Διαγωνισμός “K. Παυλάκη”   (2012-2018)

  • Κύπρος, Λάρνακα (2012-2019)

  • Αγία Πετρούπολη (2011)

  • Βερολίνο (2011)

 • Μέλος σε Κριτική Επιτροπή στο «Εθνικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος» (2002)

Έχει λάβει μέρος σε παραστάσεις της Εθνικής Όπερας της Σόφιας και στο Εθνικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Επίσης, έχει πάρει μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς νέων χορευτών στη Βάρνα (Βουλγαρία), Μόσχα (Ρωσία), Τζάκσον (USA), με διάκριση στην Οσάκα (Ιαπωνία).

Ο Περικλής Σκορδίλης γεννήθηκε το 1990, στην Κέρκυρα. Αρχικά, σπούδασε στο Παιδαγωγικό Δημοτικής εκπαίδευσης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου την περίοδο αυτή, ήρθε σε επαφή με τον κλασσικό και το σύγχρονο χορό. Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τον Ιούλιο του 2011, έγινε δεκτός Στη σχολή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αλλά και  στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης ( Κ.Σ.Ο.Τ.).

Αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στην Κ.Σ.Ο.Τ από την οποία και αποφοίτησε τρία χρόνια αργότερα, τον Ιούνιο του 2014. Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική σκηνή στα πλαίσια του φεστιβάλ Αθηνών και με ομάδες όπως η “HELLENIC DANCE CO.” , η “KRAMA DANCE CO.” και με καλλιτέχνες όπως ο  Stefano Ponta, η Katherine Hunter,  ο Marcelo Magni, ο Σταύρος Τσακίρης, η Ανδρομάχη Δημητριάδου- Lindhal, ο Χάρης Κούσιος, η Χριστίνα Γουζέλη  και ο Paul Blackman.  

 

Ακόμη, ήταν  μέλος στο εθελοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα χορού “PROJECT C/ΣΚΥΤΑΛΗ”, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα του κέντρου μελέτης χορού «Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν» στο Βύρωνα.

Διαμένει στην Αθήνα, όπου εργάζεται ως χορευτής σε παραστάσεις χορού και θεάτρου. Επίσης, παραδίδει μαθήματα και σεμινάρια στην Αθήνα και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

ΣΤΕΦΑΝΙ ΤΣΑΚΩΝΑ

Καθηγήτρια χορού, performer, χορογράφος, σκηνοθέτις, σεναριογράφος, πιστοποιημένη καθηγήτρια Hatha yoga.

Πτυχία από την  Ακαδημία χορού “Iwanson International School of Contemporary Dance” (Μόναχο) και από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού “Ραλλού Μάνου “(Αθήνα).

Σπουδές στη σχολή χορού Alvin Ailey American Dance School (Ν. Υόρκη). Master Yoga Teacher Training από το Yoga & Budo Center (500 Hour)

Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στην Δραματική Σχολή του H. Berghof (Ν. Υόρκη) και στη σχολή “Βεάκη” (Αθήνα).

Eπί σειρά ετών πήρε μέρος σε σεμινάρια Butoh με τους Masaki Iwana, Sumako Koseki, Katsura Kan και Moeno Wakamatsu, Katsura Kan.

Έχει συνεργαστεί ως χορογράφος με τους σκηνοθέτες: Βασίλη Παπαβασιλείου, Γιάννη Ρήγα, Κυριακή Σπανού, Λένα Φιλλίποβα, Άσπα Κυρίμη, Μάνια Παπαδημητρίου, Αναστασία Κουμίδου Χρήστο Σουγάρη κ.ά.

 

Έχει διδάξει κίνηση και αυτοσχεδιασμό στην Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, στο Τμήμα Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης, στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσ/νίκης καθώς και στις Δραματικές Σχολές “Αρχή”, “Μοντέρνοι Καιροί” και “Θέατρο των Αλλαγών” στην Αθήνα.

Χορό στις Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Χορού της Δήμου Θεσσαλονίκης, “Σόφη Κατσούλη" και Ακαδημία Χορού ΙΕΚ "Ακμή" Αθηνών καθώς και σε πολλές ερασιτεχνικές σχολές χορού.Τα τελευταία χρόνια διδάσκει στην σχολή χορού Βέρας & Ρεγγίνας Αλεξόπουλου.

 

Το 1996 ίδρυσε την χοροθεατρική ομάδα “Μάγμα”. Μερικά από τα χοροθετρικά έργα που έχει παρουσιάσει: “Ο δρόμος”, “Ανήρ συν γυναιξί”, “Στην σκιά και το φως” (1996), “Μεταμορφώσεις μέσα στο τίποτα” (2003), “το Λάθος” (2004), “Περί.. Ψυχής” (2005), “Jetzt” (2010), “Ιδεογράμματα Ι, ΙΙ” (2009-2013)., Περί σώματος (2019) Έγραψε και σκηνοθέτησε την παιδική παράσταση ‘’Η μαγική ιστορία του βιβλίου” (Θέατρο Αλκμήνη 2015-2016).

Το 2000-2015 ίδρυσε και διηύθυνε το Dance Studio Magma.

 

Μερικά από τα σεμινάρια κίνησης και αυτοσχεδιασμού που παρέδωσε είναι: στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Αθήνα) με θέμα “ο χώρος και ο χρόνος στην Performance Art” και “το ανθρώπινο σώμα ως γλυπτική οντότητα”. Στα διεθνή μουσικά σεμινάρια “Βερτίσκος” (Βερτίσκο), στη σχολή Συν-Κίνηση (Χανιά-Κρήτη). Στο Dance Studio Magma (Αθήνα) παρέδωσε σειρά συμεναρίων  σε συνεργασία με την Ψυχολόγο-Χορογράφο Ρένα Κωνσταντάκη με τον γενικό τίτλο “ΟΝ η ψυχοσωματική ενεργοποίηση μέσω της κίνησης”

ΜΥΡΤΩ ΣΤΟΛΙΔΗ 

Ασχολείται από το 2006 με το χορό:

Έχει παρακολουθήσει  μαθήματα και σεμινάρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρώμη-Μιλάνο (Ιταλία), Χιρόνα (Ισπανία), Παρίσι (Γαλλία) πάνω στο hip hop, house,afrohouse,afro, dancehall, contemporary, popping, locking με τους Meech, Joseph Go, Physs, Dedson, Laura Nala, Niako, Franky D., Camron One-Shot, Dafne Bianchi, Blaackow, Lil Gbb, Andre Cosmic, CrazyHype,Blacka Di Danca, Shelly Xpressioz, Orville Xpressionz, Global Bob,Mamson, Mogwai,Yugson,Zoi Tatopoulos, Dennis Alamanos.

Κάνει ιδιαίτερα μαθήματα και έχει διδάξει σε σχολές χορού της Αθήνας και της Πάτρας. Είναι μέλος της ομάδας Hyperlinks ( Hip Hop, Βreakdance, House, Popping, Dancehall, Συγχρονο) και της ομάδας BUMAYE (Dancehall) .

 

Έχει πάρει μέρος στους εξής διαγωνισμούς:

 2η θέση στην κατηγορία Mega Crew ,στις 6/04/2014, στο Hip Hop International( ως United We Stand)

 • 1η θέση σε κατηγορία 2vs2με την Πανδήμη Ασλανίδου Καράς, 27/02/2015, στο ‘’Tun it Up Vol 2 Preselection’’ στο μαγαζί 7times,

 • 4η θέση σε κατηγορία Crew vs Crew, στις 23-05-2015, στο ‘’Nitty Gritty’’ (ως Bumaye Crew), (Ρώμη-Ιταλία).

 • 2η θέση στην κατηγορία Mega Crew ,στις 6/04/2014, στο Hip Hop International( ως United We Stand)

Top 4 στην κατηγορία 2vs2 All Style με τον Παύλο Λυκούδη,”On Beat Dance Festival”

 • 2nd place at Hip Hop International 2014 (Mega Crew), Who’s got the Groove 2014 (Dancehall top 4 in 1vs1)

 • 1st Place στην κατηγορία 1vs1 Dancehall, 16/01/2016,”Watchi Wiyah Dancehall Event”

 • 2nd Place στην κατηγορία 1vs1 Hip Hop , 17/04/2016,”Motor Festival”

 • Top 16 στην κατηγορία 1vs1 Hip Hop, 6/8/2016, στο Groovylish Camp στην Ιταλία

 • Top 8 στην κατηγορία 1vs1 Dancehall , 6/8/2016, στο Groovylish Camp στην Ιταλία

 • Top 4  6/04/2019 στο “Dance your Style” by Redbull.

 • 2nd Place στην κατηγορία Duo Choreography  14/04/2019 στο “Breakin Bad” με την Νάντια Τομαζένκο.

 • 2nd Place κατηγορία All Style 1vs1 ,23/06/2019,στο “Milkshake Ghetto Battle”

 • 2nd Place κατηγορία Hip Hop 1vs1 , 28/02/2020 , στο “Bomb the Cypher”

 • facebook-square
 • Instagram
 • YouTube
 • Twitter Square